wikimapia.org

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

"У 2010 році ЗАТ "Житомирські ласощі", підприємство, створене ще в 1944 році, через шахрайську схему (злиття промислового підприємства вартістю 109 млн доларів і фірми-пустушки ТОВ "Будстайл ХХІ") було ліквідовано, а його активи - передані створеному ТДВ "ЖЛ", яке належить рейдеру Ігорю Бойко. Іноземний інвестор (швейцарська компанія "Дельта Кепітал С. А.", яка перетворила стару фабрику в сучасне підприємство і мала 95% акцій ЗАТ "Житомирські ласощі") залишився за бортом. Так само за бортом опинилися й інші акціонери - працівники фабрики", - розповідає юрист Наталія Мельник, представник іноземного інвестора.

У прес-службі ЗАТ "Житомирські ласощі" повідомили, що ВАСУ підтвердив незаконність ліквідації підприємства і відновив права власності 400 акціонерів Товариства та іноземного інвестора "Дельта Кепітал С. А.

Відео дня

Читайте такожВАСУ визнав протиправною бездіяльність Порошенка

Наголошується, що суд зобов'язав Державну реєстраційну службу скасувати всі записи в Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які стосувалися незаконного заволодіння фабрикою Ігорем Бойком. Так, згідно з рішенням суду, держреєстратори повинні скасувати запис про злиття ЗАТ "Житомирські ласощі" з ТОВ "Будстайл ХХІ" та створення ТДВ "ЖЛ" як таке, що не відповідає чинному законодавству, а також запис про припинення ЗАТ "Житомирські ласощі".

Читайте такожВАСУ скасував дозвіл Ради на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності

"Постанова ВАСУ від 23.12.2015 р. остаточно поставило ТДВ "ЖЛ", яке останні п'ять років хазяйнувало на чужій фабриці, поза законом. Зараз такої юридичної особи вже не існує", - продовжує Наталя Мельник.

Дане судове рішення є остаточним і вступило в законну силу з моменту проголошення - 23 грудня 2015 року.

Зараз там, як відомо, ТДВ "ЖЛ" звинувачує в спробах рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики народного депутата Сергія Пашинського.

Довідка. Житомирська кондитерська фабрика "Житомирські ласощі" була заснована у 1944 році. Потенційна потужність підприємства - понад 80 тисяч тонн продукції на рік. Компанія виробляє продукцію під трьома торговими марками: "Житомирські ласощі", Будинку і Optimix, нещодавно оголосила про створення бренду Zhytomir Sweets. Асортимент продукції налічує більше 250 найменувань. Продукція компанії експортується в більш ніж 20 країн світу.

censor.net.ua