Канада / lenta-ua.net

Україна і Канада досягли домовленості про початок об'ємної програми технічної допомоги щодо збільшення українського експорту та залученню інвестицій, заявила торговий представник України Наталія Микольська на брифінгу в Києві.

"З нею (міністром торгівлі Канади Христиною Фріланд - УНІАН) було оголошено про початок величезного проекту технічної допомоги, яка, власне, стосується збільшення експорту України до Канади та інтенсифікації торгівлі у відповідності з зоною вільної торгівлі, а також збільшення інвестицій в Україну", - сказала Микольська.

Читайте такожУкраїна та Канада завершили переговори щодо створення ЗВТ

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Канада в рамках угоди про зону вільної торгівлі, переговори щодо якої були завершені 14 липня, надасть технічну допомогу для модернізації української промисловості.

Читайте такожКанада впроваджує багаторазові візи для українців на 10 років - посол

За словами Микольської, Україні вдалося відстояти асиметричну лібералізацію ринків товарів для захисту національних товаровиробників в чутливих областях. Так, після вступу в силу угоди канадська сторона відкриє до 98% ринку, тоді як Україна скасує тарифи для майже 80% канадського експорту товарів з наступною відміною інших тарифів протягом наступних 3, 5 і 7 років. На додаток, для певних канадських товарів були встановлені квоти, а деякі товари були виключені з дії угоди.