REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 25 грудня відновила виплати вкладникам "Всеукраїнського банку розвитку" через відділення "Укрсоцбанку", повідомляється на сайті фонду.

Згідно з повідомленням, вкладники можуть до 5 лютого звертатись до установ банку-агента фонду.

Читайте такожНБУ вирішив ліквідувати банк сина Януковича

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України 21 грудня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Всеукраїнського банку розвитку".

Національний банк 27 листопада 2014 року визнав "Всеукраїнський банк розвитку" неплатоспроможним, і в результаті Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у банк тимчасову адміністрацію строком на 3 місяці, до 27 лютого 2015 року. Нацбанк пояснив своє рішення застосуванням санкцій до акціонеру банку у вигляді заморожування активів з боку Європейського Союзу.

У свою чергу, група компаній "МАКО", що володіє банком і належить сину екс-президента Олександру Януковичу, заявила, що банк є платоспроможним, а клопотання про скасування санкцій розглядається в Суді справедливості ЄС, і група має намір оскаржити рішення НБУ в суді. Однак група визнала, що банк знаходиться в складній ситуації внаслідок втрати відділень в Криму і на сході України, у зв'язку з чим вона розраховувала на підтримку регулятора.

Читайте такожУ банку сина Януковича продовжили тимчасову адміністрацію

Довідка УНІАН. "Всеукраїнський банк розвитку" (Київ) працює на ринку України з 2009 року і входив до групи великих банків. За час перебування президента Віктора Януковича у владі активи банку зросли майже у 13 разів.