фото: УНИАН

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Так, законопроект №3688 "Про внесення змін у Податковий кодекс України та деякі законодавчі акти України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" направлено на підпис президенту України Петру Порошенку, що свідчить про поставлений підпис спікера парламенту.

Читайте такожГройсман підписав державний бюджет на 2016 рік

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 грудня Рада прийняла зміни до Податкового кодексу. За відповідний законопроект №3688 про внесення змін до Податкового кодексу проголосував 251 народний депутат при необхідних 226.

Розробники законопроекту змінили підходи до оподаткування аграріїв в частині сплати ПДВ. Розподіл податку вирішено представити в таких пропорціях: для виробників зернових та технічних культур пропорція становитиме 15% на спецрахунки (для подальшого використання на розсуд підприємства) і 85% в бюджет, для виробників тваринницької та молочної продукції – 80% на спецрахунки і 20% в бюджет, для виробників іншої продукції пропорція становитиме 50% на 50%. Раніше пропонували встановити наступну пропорцію для всіх агропідприємств: 75% в бюджет і 25% на спецрахунки підприємств.

Зокрема, в законопроекті пропонувалося підвищити акциз на пиво та вина, крім натуральних виноградних, на 100%, на спирт і алкогольні напої – на 50%, на слабоалкогольні напої – на 300%. Також запропоновано наділити Кабмін правом встановлювати мінімальні ціни на тютюнову продукцію.

Крім того, законопроект пропонує ввести з 1 січня 2016 року два однакових за своїм адміністрування реєстру платників податки, один з яких буде містити дані про підприємства, яким автоматично відшкодовується ПДВ.

В проекті закону практично без змін залишається спрощена система оподаткування, за винятком визначення доходу для третьої групи. Поріг доходу для платників третьої групи знижений до 5 мільйонів гривень до 20 мільйонів гривень.