REUTERS

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України ратифікувати міжурядову українсько-польську угоду про надання нашій країні кредиту в обсязі 100 мільйонів євро.

Про це йдеться в проекті закону №0076 "Про ратифікацію договору між урядом України та урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги". Проект закону опублікований на сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що сама угода була підписана у вересні 2015 року, проте його реалізація вимагає ратифікації в українському парламенті.

Відео дня

"Кредит у сумі до 100 мільйонів євро надається Кабінетові міністрів України в особі Міністерства фінансів України, урядом Республіки Польща для фінансування проектів у дорожній інфраструктурі, облаштуванні пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та інші проекти, погоджені сторонами угоди", - сказано в документі.

Читайте такожУкраїна і Японія підписали кредитну угоду на $300 мільйонів

Умови кредитування, як сказано в пояснювальній записці, наступні: термін кредитування – 30 років з 5-річним пільговим періодом, відсоток користування кредитом – 0,15%, обсяг товарів польського виробництва, задіяних при реалізації проектів, на які спрямовані кошти, має становити не менше 60%.

Читайте такожПольща відкриває Україні кредитну лінію на 1 мільярд євро

Як повідомляв УНІАН, кредитну угоду між урядами України та Польщі було підписано на початку вересня 2015 року в ході візиту прем'єр-міністра Яценюка до Варшави.