REUTERS

Про це пише The Wall Street Journal. Така ймовірність існує, оскільки кандидатуру Крістін Лагард підтримують провідні фінансові відомства Європи і світу.

Читайте такожМВФ оголосив конкурс на посаду директора - повноваження Лагард закінчуються в липні

Раніше у МВФ заявили про початок процес відбору кандидатів на посаду директора-розпорядника і плани вийти на шорт-лист кандидатів вже до початку березня. При цьому сама Крістін Лагард також заявляла про бажання поборотися за новий п'ятирічний термін на посаді глави МВФ.

Відео дня

«Популярність Лагард серед провідних членів МВФ, а також країн з економікою, що розвивається, поряд із озвученим бажанням залишитися на посаді на другий термін, фактично робить процес пошуку інших кандидатів безглуздим і завершеним», - пише видання.

За даними видання, міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн вже номінував Крістін Лагард на другий термін. Слідом за ним пропозицію підтримали міністри фінансів Німеччини і Франції, Китаю і Мексики. «Все це дає зрозуміти, що Лагард навряд чи зустріне якийсь опір, - відзначає видання. - Більш того, глави фінансових відомств зазначають, якщо Лагард залишиться на посаді директора-розпорядника МВФ, вона зможе зробити роботу Фонду більш гнучкою і такою, що відповідає потребам 188 членів».

Підтримку Крістін Лагард висловив і міністр фінансів США Джейкоб Лью. «Я дуже тісно працюю з Крістін Лагард. І відчуваю глибоку повагу до неї. Вона виконала колосальну роботу, дуже сподіваюся працювати з нею й далі», - цитує Джейкоба Лью видання.

Як повідомляв УНІАН, Крістін Лагард обійняла посаду директора-розпорядника МВФ у липні 2011 року. До свого призначення вона обіймала посаду міністра економіки і фінансів Франції. В рамках її каденції в МВФ було прийнято відразу кілька важливих для Фонду рішень, зокрема лібералізація політики фінансування країн, що мають проблеми з невиплаченими боргами, визнаними офіційними.