REUTERS

Україна планує в 2016 році одержати від усіх ключових кредиторів, включаючи Міжнародний валютний фонд, Світовий банк, ЄБРР й уряди США і ЄС, близько 10 млрд дол. кредитів, повідомила під час брифінгу в уряді міністр фінансів України Наталія Яресько.

«Якщо ми продовжимо (співпрацю – УНІАН) і націлені на програму реформ з МВФ, то тоді, включаючи МВФ і всі двосторонні й багатосторонні джерела, - це буде до 10 млрд дол.», - сказала Яресько.

Читайте такожМінфін вкотре закликав РФ погодитися на реструктуризацію "боргу Януковича"

Відео дня

Також міністр повідомила, що засідання Ради директорів ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду щодо продовження програми реформ в українській економіці пройде найближчим часом - після узгодження другого перегляду програми та Меморандуму про подальші спільні дії.

«У нас були дуже продуктивні дискусії між президентом (Петром Порошенком) та директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард у Давосі. Обговорили уточнення та останні зміни в Меморандумі. Над цим ми працюємо. І вже після цього буде дата засідання Ради директорів (щодо України - УНІАН). Сподіваюся, що це буде найближчим часом», - сказала Яресько.

Раніше президент України Петро Порошенко зазначав, що загальна сума коштів, які Україна може отримати від ключового кредитора - Міжнародного валютного фонду в 2016 році становить близько 7 млрд дол. З них 1,7 млрд Україна може отримати вже в лютому у вигляді третього траншу за чотирирічною програмою співробітництва EFF, затвердженою в березні 2015 року із загальним обсягом 17,5 млрд дол. За цією програмою у 2015 році Україна отримала 6,7 млрд дол. 

Третій кредитний транш від МВФ є запорукою отримання інших коштів - по лінії Світового банку, програми допомоги ЄС, а також уряду США.