Фото УНИАН

Міністерство фінансів України планує в середу, 3 лютого, представити проект тендерної документації для проведення конкурсу з управління кількома українськими митницями, повідомила під час брифінгу міністр фінансів України Наталія Яресько. 

«Наступної середи (3 лютого – УНІАН) ми плануємо представити проект тендерної документації з метою залучення міжнародних компаній для управління частиною українських митниць на західному кордоні», - сказала міністр. 

Як повідомляв УНІАН, у липні 2015 року Кабінет міністрів України в рамках реформи Державної фіскальної служби прийняв рішення передати Закарпатську, Львівську, Волинську та Чернівецьку митниці в управління міжнародній компанії. До числа таких компаній увійшла британська компанія Crown Agents. Імовірно, управління митницями проходитиме в експериментальному режимі. 

Відео дня

Наприкінці липня глава уряду повідомив, що доручив керівництву ДФС організувати і виписати умови конкурсу з відбору керуючої митницями компанії. 

У серпні Кабінет міністрів створив міжвідомчу робочу групу із залучення міжнародних компаній - радників щодо реформування державної митниці.

У грудні 2015 року Яценюк знову заявив, що уряд не відмовляється від ідеї передати митниці в управління іноземним компаніям, щоб зробити їх роботу ефективною і викорінити корупцію.