Фото УНИАН

Міністр фінансів України Наталія Яресько обговорила умови отримання нашою країною другого траншу фінансової допомоги від Європейського Союзу на 600 мільйонів євро з головою представництва Євросоюзу в Україні Яном Томбінським.

Про це повідомляється на сторінці міністра в соціальній мережі Facebook.

"Цієї п'ятниці зустрілася з головою представництва Євросоюзу в Україні Яном Томбінським. Обговорили кроки, які необхідно здійснити Україні для отримання 600 млн євро другого траншу в рамках третьої програми фінансової підтримки EU MFA", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Крім того, як зазначила Яресько, вона обговорила можливості отримання технічної допомоги від ЄС в 2016 році для реформування адміністрування податків, децентралізації та реформи державної служби.

Читайте такожЯресько розраховує на позитивне рішення МВФ щодо третього траншу

Як повідомляв УНІАН, Україна поточного року планує залучити від міжнародних фінансових організацій близько 10 мільярдів доларів, включаючи 5,8 мільярда від Міжнародного валютного фонду і понад 1,5 мільярда доларів за новими кредитними програмами від Світового банку.

Читайте такожУ Гонтаревої обіцяють до кінця року збільшити резерви до $19,6 мільярда

Отримані кошти будуть спрямовані на поповнення золотовалютних резервів України, які за прогнозами Національного банку України у 2016 році зростуть до 19,6 мільярда доларів, а в 2017 році - до 22,3 мільярда доларів. Наприкінці 2015 року резерви становили 13,3 мільярда доларів.

Цієї п'ятниці зустрілася з головою представництва Євросоюзу в Україні Яном Томбінським. Обговорили кроки, які необхідно ...

Опубліковано Наталія Енн Яресько / Natalie Ann Jaresko 31 січня 2016 р.