REUTERS

У середу, 10 лютого, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку до середини торгів встановилися на рівні 25,91/25,97 гривні/долар, УНІАН повідомив ділер комерційного банку.

Таким чином, ринок поки не відреагував на заяву директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард про можливе припинення співпраці фонду з нашою країною у зв'язку з розвитком політичної кризи, ослабленням реформи державного управління і відсутністю ефективної боротьби з корупцією.

За інформацією співрозмовника агентства, котирування гривні по відношенню до євро на рівні 29,1480/29,2130 гривні/євро, по відношенню до російського рублю – на рівні 0,3280/0,3290 гривні/рубль.

Відео дня

За даними Національного банку, середньозважений курс гривні на міжбанку до 13:30 встановився на рівні 25,9418 гривні/долар, на цю годину укладено 246 угод на суму 81,85 мільйона доларів.

Читайте такожГривня закрила міжбанк на позначці 25,90 за долар

Як повідомляв УНІАН, НБУ сьогодні оголосив про проведення валютного аукціону з продажу іноземної валюти за гривню об'ємом до 30 мільйонів доларів США. Результати аукціону наразі не оприлюднені.

Читайте такожГонтарева нагадала депутатам, що Нацбанк не відповідає за курс гривні

Голова НБУ Валерія Гонтарева, виступаючи у Верховній Раді, пояснила коливання курсу в останній місяць сезонним падінням ділової активності і великою кількістю вихідних днів у січні, виплатами з Єдиного казначейського рахунку в грудні на 30 мільйонів гривень. Крім того, вона зазначила дестабілізуючий вплив на ринок політичної ситуації в країні в останні дні і підкреслила, що НБУ може згладжувати різкі коливання курсу гривні при виникненні ситуативних факторів, у той час як фундаментальні фактори знаходяться поза зоною впливу регулятора.