REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив реструктуризацію боргу державного агентства автомобільних доріг України "Укравтодор" і конструкторського бюро "Південне" перед "Сбербанком Росії" на суму 367,4 мільйона доларів з 25-відсотковим списанням і оформленням реструктуризованої заборгованості через випуск державних облігацій.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер.

"Нам вдалося домовитися з цим кредитором щодо наступних умов: сума боргу - 367,4 мільйона доларів, 25% - списання номінальної вартості боргу, тобто 91,8 мільйона доларів, продовження строку погашення до 1 вересня 2019 року і оформлення нового боргу облігаціями зовнішньої державної позики відповідного випуску державних деривативів", - розповіла міністр фінансів Наталія Яресько, представляючи відповідний проект постанови.

Відео дня

Читайте такожУкраїна домовилася зі Сбербанком Росії про реструктуризацію кредитів

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України домовилося із Сбербанком Росії про засади реструктуризації кредитів "Укравтодору" і державного підприємства "Конструкторське бюро "Южне" ім. М. К. Янгеля", які були гарантовані державою.

Читайте такожСбербанк заявив про масштабну кризу в банківській системі Росії

Раніше уряд України ввів мораторій на виплату боргів державного холдингу "Укравтодор" і конструкторського бюро "Южне" перед "Ощадбанком Росії" на загальну суму 507 мільйонів доларів (до списання), який у разі відсутності домовленостей про реструктуризацію вступав би в силу з січня і з травня 2016 року відповідно.