Фото УНИАН

Актуальна заборгованість перед підприємцями з відшкодування податку на додану вартість на сьогоднішній день становить 11,5 мільярда гривень.

Про це в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики заявив голова Державної фіскальної служби Роман Насиров.

При цьому, за словами Насирова, загальна сума заборгованості становить 19 мільярдів гривень, з якої близько 4 мільярдів гривень – борг перед підприємствами з зони АТО і ще 4 мільярди гривень спірної заборгованості минулих років, яка за рішенням суду може бути списана.

Відео дня

"Ми скоротили реальний, актуальний борг до 11,5 мільярда гривень. Він був 23 мільярди гривень ще влітку", - сказав голова ДФС.

Насиров також зазначив, що простроченої заборгованості з відшкодування ПДВ вже немає.

"Зараз чергу на відшкодування десь півтора місяці. Я думаю, що до літа ми виплатимо цей борг. Це буде так, що як тільки пройшла перевірка, підприємство буде відразу подаватися на відшкодування", - запевнив Насиров.

Читайте такожБізнес переплатив 24 мільярди податку на прибуток - Насиров

Як повідомляв УНІАН, обсяг відшкодування платежів з податку на додану вартість суб'єктам підприємництва в Україні в січні 2016 року склав 7,887 мільярда гривень.

Обсяг відшкодування ПДВ за 2015 рік склав 68,405 мільярда гривень.