REUTERS

Мораторій на перевірки бізнесу в Україні, введений за пропозицією уряду в серпні 2014 року і продовжений наприкінці 2015 року на перше півріччя поточного року, може бути продовжено й далі мінімум на рік", повідомила в ході брифінгу в уряду голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

Вона нагадала, що в листопаді 2015 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про продовження мораторію на перевірки бізнесу, і зараз, за словами Ляпіної, робота в парламентських комітетах триває.

"Думаємо, що буде прийнято рішення про продовження мораторію - мінімум на рік", - сказала Ляпіна. При цьому вона підкреслила, що мораторій буде мати чіткий механізм винятків, коли перевірки будуть проводитися, але за рішенням уряду, наприклад, або на підставі серйозної скарги або обґрунтованої претензії.

Відео дня

Читайте такожЯценюк розповів, коли відновлять перевірки бізнесу

Як повідомляв УНІАН, мораторій на перевірки бізнесу, введений в серпні 2014 року, не поширюється на планові фіскальні перевірки, але при цьому є важливим методом підтримки бізнесу на період реформи регуляторної системи в Україні. На поточний момент Мінекономрозвитку активно розробляє проект створення спеціального електронного реєстру перевірок, який буде акумулювати всі дані про планових фіскальних перевірок бізнесу.

Читайте такожКабмін готовий продовжити мораторій на перевірки бізнесу

Як раніше заявляв прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, уряд України готовий повернути практик