REUTERS

Представники "Газпрому" і Bank of China підписали в Шанхаї угоду про надання російській компанії кредиту розміром 2 мільярди євро строком на п'ять років, повідомляє РБК.

"В історії "Газпрому" це найбільша угода за обсягом фінансування, залученого безпосередньо з однієї кредитної організації, і перша двостороння кредитна угода з китайським банком", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в серпні 2015 року "Газпром" залучив клубний кредит від консорціуму азіатських банків на 1,5 мільярда доларів строком на п'ять років, агентом по угоді виступила корпорація China Construction Bank.

Відео дня

"Відкривши для себе китайський ринок, "Газпром" має намір й надалі продовжувати співпрацю з нашими китайськими партнерами, в тому числі в рамках угод у галузі проектного фінансування", - заявив тоді заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов підписав сьогоднішня угода з Bank of China.

Читайте такожКитай протягом десяти років інвестував за кордон більше $1 трильйона

Серед можливих інструментів залучення фінансування Круглов назвав тоді синдиковані кредити, проектне фінансування і випуск облігацій, номінованих в азіатських валютах.

Читайте такожкомпанія планує активізувати зусилля

"Наразі китайські банки не дуже охоче виділяють прямі кредити російським компаніям, віддають перевагу інвестиціям, проектному фінансуванню і передоплаті за велике постачання енергоресурсів. До того ж російських позичальників часто не влаштовують ставки китайських банків", - зазначив Федоров.

Читайте такожКитай багатомільярдними інвестиціями відвойовує у Росії Центральну Азію - ЗМІ

Bank of China - велика міжнародна банківська група, діяльність якої включає банківські операції, інвестиційну діяльність, послуги у сфері страхування та лізингу. Сумарна вартість активів становить понад 16 трильйонів юанів (близько 2,5 трильйона доларів).