Доллар с начала недели укрепляется / fdlx.com

Курс долара США зміцнився по відношенню до євро та ієни в ході торгів понеділка, 14 березня, після значних коливань минулого тижня, передає Reuters.

Учасники ринку приготувалися до чергових засідань японського і американського центробанків в надії отримати нові сигнали про можливі терміни підвищення відсоткових ставок.

Читайте такожFitch зберегло прогноз зростання економіки України в 2016 роціЄвро торгується практично без змін - поблизу $1,1158, перебуваючи недалеко від максимуму місяця $1,1218, досягнутого в минулий четвер слідом за коментарями ЄЦБ про те, що, знизивши ставки і розширивши обсяги грошового стимулювання, регулятор не планує найближчим часом пом'якшення політики.

Відео дня

Щодо японської ієни долар також не демонструє помітних змін, торгуючись поблизу 113,93 ієни після зростання на 0,6 відсотка в п'ятницю. Посилення попиту на ризикові активи на тлі зростання фондових індексів і цін на нафту минулого тижня дозволило долару піднятися з мінімуму 112,225 до максимуму 114,45 до ієни.

Банк Японії, як очікується, за підсумками дводенного засідання, яке завершиться у вівторок, збереже монетарну політику після пониження ставок до негативних значень у січні.

Інвестори вважають, що Федрезерв США не стане змінювати свою позицію за підсумками засідання на цьому тижні, і сподіваються, що регулятор вкаже на можливість підвищення ставки в поточному році.

Канадський долар торгується поблизу максимуму чотирьох місяців C$1,3168 за долар США, в той час як австралійський долар досяг восьмимісячного максимуму $0,7584.