/ epizod.com.ua

Кабінет міністрів України планує в III кварталі подати на розгляд Верховної Ради план заходів щодо приведення загального обсягу державного та гарантованого державою боргу до економічно безпечного рівня.

Як йдеться в Програмі дій уряду на 2016 рік, опублікованій на офіційному сайті Кабміну, розробкою проекту займеться Міністерство фінансів України.

Згідно з документом, також уряд планує впровадження нових принципів проведення місцевих запозичень в умовах децентралізації, для чого Мінфін за участю Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства також розроблять і представлять на розгляд парламенту відповідний законопроект у ІІІ кварталі.

Відео дня

Читайте такожЕксперт підрахував, скільки держборгу припадає на кожного українця

Як повідомляв УНІАН, загальна сума державного та гарантованого державою боргу України на 31 грудня 2015 року склала 65,488 мільярда доларів, що на 6,19%, або на 4,324 мільярда доларів нижче за показник на початок року. У гривневому еквіваленті загальна сума державного та гарантованого державою боргу на цю дату склала 1,572 трильйона гривень, що на 42,78%, або на 470,932 мільярда гривень більше за показник на початок року.

За оцінками Мінфіну, наприкінці 2015 року фактичний обсяг держборгу знаходився в допустимих межах згідно з держбюджетом України на 2015 рік, склавши 79% ВВП.