REUTERS

Банк Англії зберіг базову процентну ставку на рекордно низькому рівні 0,5% річних і підтвердив обсяг викупу активів з ринку в 375 мільярдів фунтів стерлінгів, повідомляє Прайм.

"Комітет має намір проводити грошово-кредитну політику таким чином, щоб переконатися, що економічне зростання є достатнім для повернення інфляції до цільової позначки (2% - ред.) протягом найближчих двох років", - йдеться в повідомленні.

Рішення про збереження ставки, як і на минулому засіданні, було одноголосним. Раніше член комітету Йен Маккаферті (Ian McCafferty) неодноразово голосував за підвищення ставки на 25 базисних пунктів - до 0,75%. Комітет зазначив, що коли прийде час підвищувати ставку, то це підвищення буде поступовим.

Відео дня

Читайте такожФРС США зберегла базову відсоткову ставку

Національний банк Швейцарії (SNB) зберіг цільовий діапазон ставки Libor на найближчі три місяці на рівні між мінус 1,25 і мінус 0,25 відсотка. Банк також залишив депозитну ставку на рівні 0,75 відсотка, повідомляє Reuters.

Повторивши готовність втрутитися на валютний ринок і зупинити зміцнення валюти в разі необхідності, ЦБ знизив прогноз зростання на 2016 рік, а також прогноз інфляції на 2016-2017 роки.

"Глобальний економічний прогноз трохи погіршився в останні місяці, і ситуація на міжнародних фінансових ринках залишається волатильною, - йдеться в заяві регулятора в четвер. - У подібній ситуації негативна процентна ставка і готовність ЦБ втрутитися на валютний ринок має послабити тиск на швейцарський франк".

Читайте такожЄвропейський центробанк знизив базову ставку до 0%

Згідно з новим прогнозом регулятора, опублікованому у четвер, економічне зростання Швейцарії в 2016 році складе 1-1,5 відсотка, тоді як грудневий прогноз передбачав зростання на рівні близько 1,5 відсотка.