REUTERS

Перехідний «РВР банк», створений на базі неплатоспроможного «Омега Банку», повернувся на банківський ринок як повноцінна фінансова установа.

Про це повідомив сьогодні журналістам заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Кияк.

«РВР був перехідним банком, там працював наш куратор. Станом на вчора була завершена перевірка Національного банку, і "РВР банк" вийшов з нашого кураторства. Тепер банк повернувся на ринок, під нагляд Національного банку», - сказав Кияк.

Відео дня

За його словами, всього у фонду є близько 4-5 прикладів успішного повернення банку на ринок після процедури тимчасової адміністрації.

Читайте такожНБУ вирішив ліквідувати за спрощеною процедурою ще один банк

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізосіб в серпні минулого року продав корпорації Ukrainian Business Group (UBG) створений на базі неплатоспроможного «Омега Банку» перехідний банк «РВР» за 31,86 млн грн.

«Омега Банк» (раніше - «Сведбанк») працював  на ринку України з 1991 року і входив до групи невеликих банків за активами. У квітні 2013 року була завершена угода з придбання Миколою Лагуном контрольного пакету акцій «Сведбанку», після чого банк продовжив роботу під найменуванням «Омега Банк».

Читайте такожНБУ визнав банк "Петрокоммерц-Україна" неплатоспроможним

Корпорація Ukrainian Business Group (UBG) була заснована депутатом Русланом Демчаком в 1997 році і спеціалізується на фінансах, медіа, виробництві, IT. У 2011 році Демчак вийшов зі складу акціонерів корпорації. Раніше UBG належав «Ерде Банку», який був визнаний неплатоспроможним у 2012 році.