REUTERS

Державна фіскальна служба з початку року ліквідувала 30 конвертаційних центрів, діяльність яких принесла збитків державі на суму 2 млрд грн, повідомила прес-служба ДФС.

Згідно з повідомленням, до складу центрів входило 309 транзитно-конвертаційних підприємств.

Читайте такожФіскальна служба похвалилася рекордом – у березні зібрала понад 60 мільярдів податків

Відео дня

"За відкритими конвертаційними центрами розпочато 45 кримінальних справ. Проведені перевірки 221 вигодонабувача послуг конвертаційних засобів, за результатами яких до бюджету додатково надійшло 137 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, з початку року ДФС почала 54 кримінальних провадження за виявленими фактами незаконно заявлених до відшкодування сум ПДВ на майже 415 млн грн, а також незаконно відшкодованих з бюджету 16 млн грн ПДВ.

Як повідомляв УНІАН, за словами голови ДФС Романа Насірова, Державна фіскальна служба ліквідувала всі системні конвертаційні центри, що існували в Україні.

Державна фіскальна служба України в січні-лютому 2016 року зупинила діяльність 13 конвертаційних центрів. За даними Фіскальної служби, конвертаційні центри «відмили» 10,7 млрд грн, і держава отримала збитки від їх діяльності на 1,3 млрд грн.