заемщики / скриншот

Про це повідомляє "Газета.Ru".

Вони вимагають негайно вирішити проблему валютної іпотеки «на державному рівні». Представник Всеросійського руху валютних позичальників на відео стверджує, що в проблемі валютних позичальників є три сторони: це влада в особі Банку Росії, Державної думи і уряду, це банки і це громадяни Росії, які взяли валютну іпотеку.

Читайте такожФонд гарантування визнав нікчемними договори на 22 мільярди, укладені "Дельта Банком"

Відео дня

«За результатами громадського контролю ми прийшли до висновку, що проблема валютної іпотеки повинна бути вирішена негайно. Перше - це мораторій, нас потрібно перестати вбивати, нас потрібно перестати палити. І друге - перетворення валютно-іпотечних кредитів в рублі, в безпечну рублеву зону. Переклад та громадян, і банків. І третє - провести на державному рівні дедоларизацію всіх банківських продуктів», - вимагають іпотечники у своєму відеозверненні.

Позичальники наполягають, що вони є сумлінними платниками, суди ж стверджують зворотне. Іпотечники вимагають від банків перестати знущатися над ними, а від держави - вжити негайних заходів. Вони покладають відповідальність за власне складний стан на уряд і Держдуми, які після переходу національної валюти, рубля, на плаваючий курс «не вжили жодних дій».

Раніше повідомлялося, що банки готові списувати борги іпотечникам за народження дітей в обмін на субсидії держави.