REUTERS

Рахунок виявила Державна служба фінансового моніторингу України, повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури.

Читайте такожВ МЗС РФ заявили, що не збираються обговорювати із Заходом критерії зняття санкцій

"Вжитими працівниками управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генпрокуратури спільними із слідчими ГПУ заходами встановлено, що на вказаному рахунку підозрюваним Азаровим акумульовано грошові кошти в сумі 2,3 млн грн. З метою забезпечення можливої конфіскації належного підозрюваному майна за клопотанням ГПУ 24 лютого слідчим суддею Печерського районного суду накладено арешт на вказані грошові кошти із забороною здійснення видаткових операцій", - зауважили у Генпрокуратурі.

Відео дня

У ГПУ підкреслили, що 12 квітня Апеляційний суд Києва погодився з доводами прокурора та підтвердив, що накопичені на банківському рахунку кошти є предметом, на який може накладатися обмеження в розумінні ст. 170 КПК України, і визнав арешт коштів законним.

Як повідомляв УНІАН, 21 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва заарештував пенсійний рахунок Азарова. Арешт було накладено за клопотанням слідчого Генпрокуратури в рамках розслідування кримінального провадження за фактом змови екс-президента Віктора Януковича, Азарова, екс-міністра фінансів Юрія Колобова, екс-голови правління "Укртелекому" Георгія Дзекона і директора ТОВ "ЕСУ" Іллі Солодовського.

4 лютого Апеляційний суд Києва скасував цю ухвалу Печерського райсуду.

Читайте такожВ НБУ кажуть, що не рекомендували клієнтам банку "Хрещатик" переходити до інших банків

Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури повторно звернулося з клопотанням до слідчого судді Печерського райсуду Києва. Ухвалою суду від 24 лютого клопотання було задоволене і повторно накладений арешт на кошти, які знаходяться на пенсійному рахунку Азарова.