Уход за больными в ФРГ стал сферой деятельности

Організовані вихідцями з країн пострадянського простору амбулаторні служби по догляду за хворими та інвалідами обдурили лікарняні, страхові і соціальні каси Німеччини не менш ніж на один мільярд євро, передає Deutsche Welle з посиланням на результати розслідування Федерального відомства з кримінальних справ (BKA).

Як зазначається, відповідні конфіденційні документи є в наявності у суспільно-правової медіакомпанії Bayerische Rundfunk і газети Die Welt.

Читайте такожВ Європі і США почалися перевірки на предмет ухилення від сплати податків через офшориЗа даними журналістів, догляд за хворими у ФРН став сферою діяльності так званої "російської мафії". Організовані "російсько-євразійські" злочинні угруповання розробили безліч способів обману страхових кас, серед найпоширеніших - підробка звітів про надані послуги і залучення в оману самих пацієнтів, які займалися симуляцією. У випадках з пацієнтами, які потребують постійного догляду, злочинцям вдавалося отримувати до 15 тисяч євро на місяць за ненадані послуги.

Відео дня

Як заявили представники BKA, подібні злочини відбуваються по всій Німеччині, але найбільш поширені в таких федеральних землях, як Берлін, Північний Рейн - Вестфалія та Нижня Саксонія. Кожен п'ятий євро, виплачений німецькими страховими касами пацієнтам, які потребують догляду, міг незаконно піти до "російськомовних" злочинців. Розслідування BKA, проведене в 2015 році, тривало не менше шести місяців.

За даними Федерального статистичного відомства (Destatis), у ФРН близько 2,63 мільйона людей потребують амбулаторного або постійного догляду. 764 000 з них проживають у спеціальних закладах - будинках для людей похилого віку або інтернатах. В кінці 2013 року в країні налічувалося 13 030 таких закладів та 12 745 амбулаторних служб з догляду за пацієнтами.