Фото УНИАН

Кабінет міністрів України направив до Верховної Ради три законопроекти щодо реформм Державної фіскальної служби, ухвалення яких необхідне для продовження співпраці з основним кредитором України - Міжнародним валютним фондом.

Відповідне рішення було ухвалене на першому засіданні нового складу уряду в середу.

"Три проекти законів, які були відкликані з Верховної Ради у зв'язку зі зміною складу уряду. Вони стосуються реформи Державної фіскальної служби. Вони необхідні для відновлення співпраці з МВФ", - сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.

Відео дня

За словами очільника Мінфіну, перший законопроект стосується збільшення кількості заступників у центральних органах виконавчої влади, другий - змін до Митного кодексу щодо організації територіальних органів ДФС, а третій – це проект закону про мінімізацію впливу адміністрування податків на доходи державного бюджету.

Читайте такожКубів розраховує отримати $1,7 мільярда від МВФ до кінця червня

Як повідомляв УНІАН, за словами заступника голови Адміністрації президента Дмитра Шимківа, Україна має до кінця травня ухвалити 24 законопроекти для отримання 1,7 млрд дол. траншу від Міжнародного валютного фонду, 1 млрд дол. кредитних гарантій від США і 105 млн євро від Європейського Союзу .

За його словами, 2 законопроекти вже внесені до Верховної Ради, 5 законопроектів ухвалено парламентом у першому читанні, 2 законопроекти відкликані і вимагають доопрацювання урядом, а 15 законопроектів вимагають повторного внесення у зв'язку з відставкою уряду.