REUTERS

Співпраця з ключовим кредитором - Міжнародним валютним фондом дає Україні можливість проводити структурні реформи, сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході зустрічі з місією МВФ, яка почала роботу в Україні.

Як повідомив у своєму Twitter прес-секретар прем'єр-міністра Дмитро Столярчук, Гройсман провів переговори з головою місії - Роном ван Руденом.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 травня, до Києва, як і планувалося раніше, прибула місія МВФ для переговорів з владою. Представники Фонду вже провели ряд консультацій і зустрілися з головою НБУ Валерією Гонтарєвої.

Відео дня

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 мільярда доларів строком на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 мільярдів доларів. Україна отримала 13 березня, другий - на 1,7 мільярда доларів – 4 серпня 2015 року.

На даний час йде другий перегляд програми співробітництва. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду має стати схвалений меморандум між українською владою та Радою директорів МВФ.

Читайте такожГонтарева на зустрічі з місією МВФ заявила про виконання всіх умов фонду

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк зазначав, що Україні критично важливо відновити співпрацю з МВФ, оскільки це дає імпульс програмі реформ та відкриває для країни додаткові фінансові можливості від інших кредиторів. Разом з тим, він не виключив, що надалі Україна перейде на виший рівень відносин з Фондом, коли сторони проводитимуть діалог і відстоювати свої позиції по найчутливішим аспектам розвитку економіки.

Напередодні приїзду місії Фонд зберіг прогноз розвитку економіки України на рівні 1,5% за підсумками 2016 року при інфляції 15,1%.