REUTERS

Україна приєдналася до європейської програми підтримки малого та середнього бізнесу GOSME з обсягом фінансування 2,3 млрд євро. Як повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, відповідну угоду в Брюсселі підписали генеральний директор Єврокомісії з питань внутрішнього ринку, промисловості, малого та середнього бізнесу Лорі Еванс і представник України в ЄС Микола Точицький. 

У Мінекономрозвитку підкреслили, що участь у програмі COSME – це значний практичний крок до економічної інтеграції України з ЄС, а також посилення ролі малого і середнього бізнесу, як рушія української економіки. 

Відео дня

«Програма COSME підтримує проекти різної тематики, включаючи підтримку виходу на зовнішні ринки, поліпшення умов для розвитку конкуренції, формування культури ведення бізнесу, зниження адміністративного тиску і захист прав інтелектуальної власності», - пояснили в Мінекономрозвитку і закликали українських підприємців скористатися можливостями програми. 

Читайте такожУкраїна може отримати $1,7 мільярда від МВФ вже в червні – експерт

Довідка УНІАН. Україна стала восьмою країною за межами ЄС, які приєдналися до програми COSME. Раніше до програму увійшли Чорногорія, Македонія, Молдова, Туреччина, Албанія, Сербія і Вірменія.