REUTERS

Американська корпорація Apple вкладе 1 мільярд доларів у найбільший в Китаї сервіс замовлень таксі Didi Chuxing, повідомляє Прайм з посиланням на заяву гoлoви Apple Тіма Кука.

"Ми прийняли рішення вкласти інвестиції з цілої низки причин, в тому числі це і шанс дізнатися більше про певні сегменти китайського ринку. Ми бачимо багато можливостей для тісної співпраці двох компаній, і ми також упевнені в тому, що це принесе значні прибутки", - заявив в телефонному інтерв'ю агентству Сіньхуа Тім Кук.

Кук також зазначив, що інвестиції компанії свідчать про ентузіазм Apple стосовно швидко розвитку бізнесу Didi та своєї впевненості в економіці Китаю.

Відео дня

Тим часом, як пише Сіньхуа, Didi заявила, що інвестиції Apple стали найбільшим одноразовим внеском у Didi, що робить Apple стратегічним інвестором компанії.

Читайте такожКомпанія-власник Google стала найдорожчою компанією світу, змістивши Apple

Американську корпорацію Apple було засновано 1976 року Стівом Джобсом, Стівом Возняком та Рональдом Уейном. Штаб-квартира компанії знаходиться в Купертіно, штат Каліфорнія. Apple займається виробництвом персональних і планшетних комп'ютерів, аудіоплеєрів, телефонів, "розумних годин" і програмного забезпечення.