REUTERS

Про це йдеться в заяві місії Фонду, переданій УНІАН.

Як зазначив глава місії Рон ван Руден, зараз сторони повинні остаточно узгодити меморандум щодо другого перегляду програми і зробити ряд «рішучих заходів» в сфері боротьби з корупцією, реформи держпідприємств, закріплення фінансової стабільності.

«Реалізація рішучих заходів дасть можливість Раді директорів МВФ провести оцінку виконання програми орієнтовно в липні поточного року», - йдеться в заяві.

Відео дня

Читайте такожПідсумкова заява місії МВФ: Україна за останній рік досягла значного прогресу

Як повідомляв УНІАН, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. строком на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий - на 1,7 млрд дол. - 4 серпня 2015 року.

На поточний момент сторони погодили всі питання щодо другого перегляду програми реформ, обговоривши різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації.

Читайте такожМісія МВФ завершила роботу в Україні

Експерти очікують, що за підсумками засідання Ради директорів фонду Україна отримає третій транш кредиту, проте, найімовірніше, він виявиться єдиним для нашої країни в поточному році.