Фото УНИАН

У головному офісі банку "Хрещатик" по вул. Хрещатик, 8а в Києві, в якому з 5 квітня працює тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізосіб, в даний час проводиться виїмка документів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Фонду гарантування, виїмку документів проводять представниками Генеральної прокуратури України.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію до банку "Хрещатик" 5 квітня на підставі рішення Національного банку про визнання даної фінансової установи неплатоспроможним. Фонд попередньо оцінював обсяг виплат гарантованих відшкодувань вкладникам банку "Хрещатик" в 2,8 мільярда гривень.

Відео дня

Читайте такожФонд гарантування розповів, які злочини скоювалися в банку "Хрещатик"

Банк "Хрещатик" працює на ринку України з 1993 року та входить до двадцятки найбільших банків за обсягом активів. Згідно з даними про структуру власності банку, ключовими власниками фінустанови є громадянин України Андрій Іванов з часткою 37%, Київська міськдержадміністрація з часткою 25%, громадянин Австрії Микола Солдатенко із часткою 24%.

При введення в банк тимчасової адміністрації Київміськдержадміністрація заявила, що за фактом банкрутства банку на правах його міноритарного акціонера звернулася в правоохоронні органи та Державну фіскальну службу.

Згодом у правоохоронні органи звернувся і Національний банк, який заявив, що має відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність у банку.

З 27 травня Фонд гарантування призупинив виплати вкладникам банку "Хрещатик" для завершення повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку.