Фото НБУ

Президент України Петро Порошенко підтримує дії голови Національного банку Валерії Гонтаревої і заявляє, що ситуація в банківській системі України стабілізується.

Про це Порошенко сказав в ході прес-конференції в Києві.

"На сьогоднішній день ми маємо всі підстави для того, щоб стверджувати: ситуація в банківській системі стабілізується. Так само, як і макрофінансова стабілізація", - сказав Порошенко.

Відео дня

Він зазначив, що голова Нацбанку є професіоналом, який забезпечує стабільність банківської системи.

Читайте такожГонтарева сприяла виведенню з "Дельта Банку" понад півмільярда доларів - Тарута

"Якщо ми маємо збільшення золотовалютних резервів, ефективне таргетування інфляції, плаваючий курс та його стабілізацію, визнання кращими рейтинговими агентствами ефективності Національного банку, ефективні переговори з МВФ, - то я впевнений, що свою роль у забезпеченні стабільності Національний банк видає", - сказав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, у процесі очищення банківської системи Національний банк України за 2014 і 2015 роки визнав неплатоспроможними 63 банків, які передані в управління Фонду гарантування вкладів.

З початку цього року НБУ вирішив вивести з ринку ще 11 банків з урахуванням спільного з Міністерством фінансів рішення про виведення з ринку державного санаційного "Родовід Банку".