Фото УНИАН

Міністерство фінансів України при формуванні Бюджетної резолюції на 2017 року заклав зростання економіки України в 2017 році на рівні 3% за інфляції 8,1% і курсу гривні на рівні 27,2 грн за долар.

Читайте такожВитрати на субсидії наступного року можуть сягнути 3,8% ВВП

Про це повідомив міністр фінансів України, представивши проект Бюджетної резолюції, обговорення якої має відбутися цього тижня в урядовому комітеті. 

Відео дня

«Зростання ВВП - 103 (відсотки до поточного року), інфляція - 8,1%, курс гривні 27,2 (грн за долар - УНІАН)», - сказав міністр. 

Разом з тим, він наголосив, що фінальна редакція Бюджетної резолюції буде представлена одразу ж, щойно тільки її затвердить урядовий комітет, а потім уряд на засіданні, яке заплановано на наступний тиждень. 

Читайте такожУ Мінфіні повідомили, що бюджет-2016 можуть переглянути вже в липні

«Думаю, наступного тижня Резолюція буде подано в Кабмін, а потім в парламент», - сказав Данилюк. 

Разом з тим Данилюк наголосив, що підготовлена резолюція не відповідає принципам трирічного бюджетного планування, на яке Мінфін планує переходити. «Надалі я наполягатиму на тому, аби весь бюджетний процес будувався по-новому», - сказав Данилюк.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 червня, Кабмін планував розглянути й затвердити Бюджетну декларацію на 2017 рік, однак відклав розгляд у зв'язку з необхідністю узгодити документ з парламентаріями і членами урядового комітету з економічної політики. 

Ключові кредитори країни - Міжнародний валютний фонд, а також Світовий банк прогнозують зростання ВВП України в 2017 році на рівні 2-3%.