Фото УНИАН

Статутний капітал 20 найбільших українських банків за результатами проведеного стрес-тестування збільшено на 98,6 млрд грн.

Читайте такожУ Гонтаревої заявили, що банківська система України вже прозора

Про це йдеться в матеріалах НБУ до прес-конференції за підсумками реформування фінансового сектору України за 2014 - 2016 роки.

Відео дня

Згідно з презентацією НБУ, на тлі виведення банків з ринку зростання загального капіталу становить 39 млрд грн, або 18%.

«Близько 100 млрд живого капіталу було внесено в українські банки, і це дало змогу повернути довіру вкладників до комерційних банків», - зазначив під час прес-конференції заступник голови НБУ Владислав Рашкован.

Читайте такожНацбанк проведе стрес-тестування останніх 54 банків у 2017 році

За оцінками НБУ, з квітня 2015 року приплив строкових гривневих депозитів юридичних і фізичних осіб у банківську систему України становив 30 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, за результатами діагностики 20 найбільших за обсягом активів банків, проведеної Національним банком України в 2015 році, 16 фінустанов вимагали докапіталізації, при цьому п‘ять банків виконали трирічну програму достроково, а два банки було виведено з ринку через небажання або неможливість акціонерів виконати доведені плани.

Цього року НБУ проведе діагностику ще 40 банків і, в результаті, проаналізує активи 60 банків, на які сукупно припадає 97% банківського сектору.