УНИАН

Група "Онексім" Михайла Прохорова назвала некоректними повідомлення про нібито заплановану розпродажу всіх її російських активів, повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на заяву гендиректора компанії Дмитра Разумова.

"Робити на підставі факту переговорів висновок про "розпродаж всіх активів у Росії" некоректно. Ніяких "рішень" на цю тему нами не приймалося", - йдеться в заяві.

За його словами, компанія весь час веде переговори про покупку і продаж активів та залучення партнерів щодо тих чи інших активів, причому деякі з цих переговорів тривають кілька років.

Відео дня

"Група була, є і буде важливим гравцем на російському ринку, зберігаючи стратегічний інтерес до інвестицій в нашій країні", - підкреслює видання.

В понеділок газета "Ведомости" повідомила з посиланням на свої джерела, що Михайло Прохоров продає всі активи, що йому належать в Росії, в тому числі й медіахолдинг РБК.

За даними видання, Прохоров шукає покупців на свої активи самостійно. Мова йде про UC Rusal, "Уралкалії", страхової компанії "Згода", банках "Ренесанс Капітал", "Ренесанс Кредит", МФК та інших активах.

Читайте такожУ рейтингу найбагатших людей світу стало на 33 росіянина менше

Один зі співрозмовників "Ведомостей" зазначив, що плани продати активи пов'язують з "рекомендацією Кремля", але підтверджень цьому немає.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав повідомлення про тиск на Прохорова "абсолютною дурістю" і заявив, що про це не може бути й мови.

У середині квітня в приміщенні групи компаній "Онексім" на Тверському бульварі в Москві пройшли обшуки. Як повідомила ФСБ, в результаті перевірки офісів були отримані відомості про порушення вимог податкового законодавства комерційними структурами.