REUTERS

Пропозиція Мінфіну Росії про замороження витрат федерального бюджету в номінальному вираженні на три роки була схвалена на нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, повідомляють «Ведомости».

Читайте також"Кримнаш": Росія хоче вдвічі скоротити фінансування окупованого півострова

Мінфін запропонував зафіксувати витрати бюджету в 2017-2019 роках на рівні 15,78 трлн руб. на рік (менше, ніж уточнені витрати на 2016 р).

Відео дня

«Ніяких рішень не прийнято, комісія таких рішень не приймає. Були заслухані пропозиції Мінфіну», – говорить прес-секретар прем'єр-міністра Наталія Тімакова. Але з самим підходом всі погодилися, фактично схвалено пропозицію, пояснює учасник наради: «Хоча кожен міністр виступив і багато скаржилися, що грошей на всі витрати їм не вистачить. Ці зауваження будуть опрацьовані і у четвер представлено рішення».

Читайте такожРезервного фонду Росії не вистачить для покриття "дірки" в бюджеті-2017 - Reuters

«Підхід схвалений; можливий перерозподіл всередині програмних статей», – говорить інший федеральний чиновник: із заморожуванням витрат згоден і президент. Конкретні цифри будуть уточнюватися, підсумовує він.

За пропозицією Мінфіну, витрати по 36 з 42 державних програм (приблизно півбюджету) скорочуються навіть у номінальному розмірі. Виняток – витрати на пенсії, економічний розвиток і управління держфінансами (держборг).