REUTERS

Валютні резерви Китаю в червні 2016 року несподівано зросли на 20 мільярдів доларів і досягли 3,21 трильйона доларів, повідомляє Slon.ru з посиланням на дані Народного банку Китаю.

Читайте такожУ Китаї погіршилися результати зовнішньої торгівлі

"Більшість економістів очікували, що китайські резерви за місяць, навпаки, скоротяться на 20 мільярдів доларів через те, що курс юаня опустився до мінімуму більш ніж за п'ять років. У травні спад резервів становив 30 мільярдів доларів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

В кінці червня китайський ЦБ встановив курс національної валюти на позначці 6,6528 долара, знизивши його до мінімуму з грудня 2010 року. Протягом травня і червня курс юаня кілька разів оновлював мінімуми з 2011 року, що стало однією з причин скорочення валютних резервів Китаю – на початку червня стало відомо, що вони впали до п'ятирічного мінімуму.

"Влада Китаю має намір до кінця поточного року послабити юань до 6,8 долара; в результаті за рік китайська валюта буде девальвована на 4,5%. Для порівняння, в серпні 2015 року була проведена рекордна за 20 років девальвація юаня – його курс було знижено майже на 2%, до 6,2 юаня за долар", - резюмує видання.