Фото УНИАН

Базова дефляція (негативний базовий індекс споживчих цін) в Україні в червні 2016 року порівняно з попереднім місяцем становила 0,1% проти інфляції на 0,2%, зафіксованих у травні. 

Читайте такожУкраїнці витрачають на продукти харчування та комунальні послуги більше половини доходів – Держстат

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, у річному вираженні до червня 2015 року базова інфляція в червні 2016 року сповільнилася до 8,3% з 8,8%, зафіксованих місяцем раніше. 

Відео дня

З початку року, до грудня 2015 року, базова інфляція у липні становила 3%, за січень-червень порівняно з аналогічним періодом попереднього року – 15,8%.

Держстат нагадує, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляв УНІАН, в Україні в червні порівняно з травнем зафіксовано дефляцію на рівні 0,2% після інфляції в травні на рівні 0,1% до попереднього місяця. 

Згідно з методологією Держстату, базова інфляція виключає короткострокові нерівномірні зміни цін під впливом окремих факторів адміністративного, подієвого і сезонного характеру.