REUTERS

Bank of America Corp, другий за обсягом активів банк у США, відзвітував в понеділок про зниження квартального прибутку на 19,4% у зв'язку зі збільшенням коштів, виділених на покриття можливих втрат від безнадійних кредитів.

Читайте такожУкраїнські банки отримали прибуток вперше за 13 місяців

Чистий прибуток, що відноситься до власників звичайних акцій банку, впав до $3,87 мільярда, або 36 центів на акцію, у другому кварталі, що завершився 30 червня, з $4,80 мільярда, або 43 центів на акцію, роком раніше.

Відео дня

Відрахування під погані кредити збільшилися на 25% до $976 мільйонів, чистий процентний дохід впав на 12% до $9,2 мільярда.

Аналітики в середньому прогнозували прибуток в 33 центи на акцію, згідно з даними Рейтер. Поки не зрозуміло, чи можна порівнювати озвучені банком цифри з консенсус-прогнозом.

Очікувалося, що Bank of America покаже найгірший результат серед банків, частково через велику взаємодію з енергетичним сектором.

Серед великих американських банків, які відзвітували про квартальні результати, JPMorgan Chase & Co повідомив про зниження прибутку на 1,6%, Citigroup Inc. - на 14%, а Wells Fargo & Co - на 3,5%.