REUTERS

Курс гривні до долара в Україні може восени опуститися до 30 грн за долар на тлі сезонних закупівель палива перед опалювальним сезоном, а також через перспективи позачергових парламентських виборів, написав у своєму блозі фінансовий експерт, керуючий партнер компанії Capital Times Ерік Найман.

Читайте такожЕксперти назвали курс гривні на найближчі три роки - опитування Мінекономрозвитку

«Курс долара проти гривні, схоже, позначив нижню точку року й попереду лише зростання. Спочатку мляве, в тому числі на виплатах вкладникам банку «Михайлівський» і початку сезонної закупівлі газу, а потім до осені - повернення щонайменше до 27 грн/дол. Якщо ж дострокові вибори до парламенту стануть реальністю, то замаячить і 30 грн/дол.», - зазначив експерт.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на поточний момент котирування гривні щодо долара США на міжбанківському валютному ринку встановилися на рівні 24,81/24,84 грн/дол.

Проект бюджетної резолюції на 2017 рік, підготовлений Кабінетом міністрів України, передбачає, зокрема, прогноз дефіциту бюджету на рівні 3% ВВП, граничний розмір держборгу 66% ВВП і курс гривні 27,2 грн за долар.