REUTERS

Кабінет міністрів України виділив 17 млн грн на підтримку та модернізацію веб-порталу державних закупівель Prozorro, що допоможе підготувати систему до повноцінного запуску для всіх замовників з 1 серпня.

Читайте такожЗ 1 серпня всі тендери для дорожніх робіт мають здійснюватися через систему Prozorro - Гройсман

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в п'ятницю.

Відео дня

“Це надання фінансової підтримки функціонування веб-порталу з питань державних закупівель у сумі 17 млн грн. Ці кошти планується направити на розробку, придбання, комплектацію та модернізацію програмно-апаратного комплексу, який забезпечує функціонування веб-порталу з питань закупівель", - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, представляючи постанову.

Як повідомляв УНІАН, американське агентство з розвитку USAID має намір виділити уряду України 14 мільйонів доларів для просування в країні електронного управління, зокрема системи електронних державних закупівель Prozorro.

Читайте такожУ Мінекономрозвитку назвали умови ефективної реформи держзакупівель на базі Prozorro

Верховна Рада 25 грудня 2015 року прийняла закон, що встановлює обов'язкове проведення усіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній, а з 1 серпня 2016 року – для всіх держкомпаній і держорганів.

Економія бюджетних коштів завдяки системі електронних державних закупівель Prozorro в травні 2016 року становила 217 мільйонів гривень при 16,4 тисячі проведених тендерів. Очікується, що за підсумками 2016 року використання Prozorro дозволить заощадити близько 5 мільярдів гривень до 2017 року - 50 мільярдів гривень.

Українська система Prozorro отримала міжнародну премію у сфері закупівель World Procurement Awards (WPA) в номінації Public Sector.