REUTERS

Економіка США зросла за підсумками другого кварталу 2016 року на 1,2% в річному вираженні, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані міністерства торгівлі країни. Аналітики, опитані агентством, очікували зростання на 2,5%. У першому кварталі ВВП збільшився на 0,8%.

Читайте такожЗростання економіки України у другому кварталі перевищило 1% - НБУ

Показники виявилися слабкими через інвестиції, обсяг яких у квітні-червні скоротився на 3,2%. В той же час споживання домогосподарств, на яке припадає 70% обсягу американської економіки, підскочило відразу на 4,2%, що є найкращим результатом за останні півтора року.

Відео дня

Дана оцінка результатів розвитку у другому кварталі є попередньою. У кінці серпня і вересні вийдуть уточнені звіти за економічними показниками в квітні-червні, передає Lenta.ru.

Читайте такожЗростання ВВП єврозони сповільнилося, інфляція прискорилася

27 липня Федеральна резервна система (ФРС) США зберегла базову ставку на рівні 0,25-0,5%, не зважившись підвищувати її в невизначених економічних умовах. За словами голови ФРС Джанет Йеллен, перед подальшим посиленням грошово-кредитної політики регулятор повинен бути впевнений, що темпи зростання ВВП і зайнятості населення в США відновилися.

Міжнародний валютний фонд 12 липня передбачив, що економіка США в 2016 році зросте на 2,2% (раніше прогноз дорівнював 2,4%). У МВФ відзначили, що основні ризики для американської економіки — старіння населення, зношеність інфраструктури та зниження чисельності середнього класу до мінімального за 30 років значення.