Минобороны / yaizakon.com.ua

Про це в інтерв'ю ТСН.ua заявив голова комітету з конкурсних торгів Міноборони Олег Свірко.

За його словами, вимоги до берців були затверджені під одного виробника, а технічні умови для них виготовляв Центр розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України, який є "дітищем" відомого волонтера Юрія Бірюкова.

Читайте такожНардеп: слід встановити чітку відповідальність за використання бюджетних коштів керівниками органів розвідки

Відео дня

"Цього року ми з великими труднощами знайшли ще двох виробників. Тільки-но Центр отримав інформацію про це, старі берці стали "жахливо незручними", солдатам стало "вкрай некомфортно" в них ходити, і берці потрібно "негайно вдосконалити". Результат - в квітні цього року з'явилася паперова частина нових технічних умов, а зразок-еталон до них, який є невід'ємною частиною ТУ і без якого почати процедуру закупівлі неможливо, був створений взагалі перед самими торгами", - розповів Свірко.

Голова комітету з конкурсних торгів стверджує, що врешті решт альтернативні виробники залишилися "за бортом", а берці купуються все у того ж виробника і за завищеною ціною.

"При цьому керівники Центру наполегливо просили Тил ЗСУ підвищити ціну на нові берці до 1500 гривень за пару. От і судіть самі про наявність або відсутність корупції", - сказав Свірко.