НБУ, Нацбанк / facebook.com/NationalBankOfUkraine

Національний банк України погодив умови і порядок діяльності в Україні міжнародної платіжної системи Sigue Money Transfer, платіжною організацією якої є компанія Cel.Int Ltd (Великобританія).

Як повідомляється на сайті НБУ, відомості про нову платіжну систему внесено до Реєстру платіжних систем, системи розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Читайте такожНацбанк зареєстрував платіжну систему Paypong

Відео дня

Призначення системи Sigue Money Transfer - транзакції грошових переказів між фізичними особами в доларах США та євро.

Учасниками системи можуть бути банки, небанківські фінустанови та поштові організації, які, згідно з законодавством країни, в якій вони зареєстровані, мають право на здійснення переказу коштів.

Також повідомляється, що на сьогодні учасниками системи Sigue Money Transfer (раніше - Coinstar Money Transfer) в Україні є 3 банки – "ПриватБанк", "Ощадбанк" і "Юнекс Банк".

Як повідомляв УНІАН, обсяг грошових переказів в Україну з допомогою систем переказу коштів, створених резидентами і нерезидентами, у першому півріччі 2016 року склав 1,198 мільярда доларів США в еквіваленті, що на 2% більше показника за аналогічний період минулого року. В межах України за цей період виконано переказів на 1,708 мільярда доларів США в еквіваленті, що на 5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Обсяг переказів за межі України в першому півріччі склав 172 мільйона доларів США в еквіваленті, що на 24,9% нижче показника за перше півріччя 2015 року.

У першому півріччі на території України здійснювали діяльність 35 систем переказу коштів, у тому числі 21 система, створена резидентами, і 14 систем, створених нерезидентами.