Зараз гривня продовжує знецінюватися / Фото УНІАН

Національний банк України називає поточні коливання на валютному ринку допустимими і поки що не планує виходити на ринок з інтервенціями на підтримку гривні, повідомив сьогодні журналістам заступник голови НБУ Яків Смолій.

Читайте такожЕксперти прогнозують девальвацію гривні до кінця року до 27 за долар

Він нагадав, що Національний банк перейшов до інфляційного таргетування, і курс – співвідношення іноземної валюти до гривні – формується ринком.

Відео дня

«Якщо є більший попит – відбуваються коливання курсу. Ми не впливаємо сьогодні на формування курсу на ринку, але в режимі інфляційного таргетування відстежуємо, і Національний банк прийматиме рішення для згладжування різких коливань. На сьогодні ці коливання допустимі, і жодних інтервенцій Національний банк не планує проводити», - сказав Смолій.

Заступник голови НБУ не став озвучувати конкретні прогнози щодо подальшого рівня курсу гривні, зазначивши, що ці прогнози були оприлюднені раніше в рамках планів Міністерства фінансів щодо кошторису на наступний рік.

Довідка УНІАН. Загострення ситуації на адміністративному кордоні з Автономною Республікою Крим на початку серпня обернулося коливаннями на валютному ринку, де котирування гривні до долара подолали позначку 25 грн/дол., після того як 2 місяці перебували в межах 24,7-24,9 грн/дол.

Зараз гривня продовжує знецінюватися, втрачаючи в ціні на 5-10 копійок щодня. Сьогодні, 26 серпня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку на час відкриття торгів встановилися на рівні 25,40/25,46 грн/дол.

Історичний мінімум курсу зафіксовано в лютому 2015 року на рівні 30,01 грн/дол.

В рамках проекту бюджетної резолюції на 2017 рік, затвердженої Кабінетом міністрів України 24 червня, середньорічний курс наступного року очікується на рівні 27,2 грн за долар.