REUTERS

Про це розповіли виданню "Коммерсантъ" кілька джерел, близьких до групи.

"З тих пір як в травні голова ВТБ Андрій Костін заявив про плани з продажу українського ВТБ, група міцно взялася за справу. Інтерес до активу виявили два претенденти - група СКМ і Таскомбанк", - зазначив один із співрозмовників газети.

Читайте такожРосійська група ВТБ закриє українську "дочку" Банку Москви

Відео дня

Ще одне джерело видання підтвердило факт переговорів. Воно також зазначило, що вони не увінчалася успіхом. "Оцінки потенційних покупців і продавця настільки розходилися, що домовитися так і не вдалося", - уточнило джерело.

Джерела газети також розповіли, що неможливість продати український ВТБ цілком змусила групу шукати інші шляхи виходу з України. "Зараз ВТБ шукає покупців на кредитний портфель своєї української дочірньої структури, щоб не йти з ринку з порожніми руками", - розповів один з них.

У прес-службі ВТБ не стали коментувати питання про плани з продажу кредитів українського банку, зазначивши лише, що банк "розглядає різні сценарії розвитку бізнесу" в країні.

Як повідомляв УНІАН, в середині травня ВТБ банк повідомив про те, що група не бачить перспектив розвитку свого бізнесу в Україні через великі втрати, які несе дочірня організація, і готовий його продати. Проте, в середині червня в ВТБ заявили про призупинення планів з продажу українських активів.

Читайте такожЗМІ назвали можливого покупця української "дочки" російського ВЕБу

Нагадаємо, українська "дочка" ПАТ "ВТБ банк" - працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших банків. З 2006 року більше 99,9% акцій банку належать російському "Внешторгбанку".

Як повідомляв УНІАН, "ВТБ Банк" за підсумками першого кварталу 2016 року отримав 4,594 млрд грн збитку, що у 1,9 рази менше збитку за аналогічний період минулого року.

Раніше банк повідомляв, що за підсумками 2015 року отримав 4,552 млрд грн збитку, що у 3,7 рази менше збитку за попередній рік.