Фото УНИАН

В Україні відзначається зростання ВВП, зниження інфляційних процесів і пожвавлення економічної ситуації, що дозволяє уряду наповнювати бюджет і підвищувати якість життя українських громадян, повідомив на засіданні уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читайте такожГройсман завтра покаже депутатам "чесний" бюджет на 2017 рік

«Ми бачимо за кілька кварталів і перше півріччя цього року зростання ВВП. Ми бачимо пожвавлення в економічному середовищі. Ми маємо уповільнення інфляційних процесів. Ми можемо говорити про фінансування всіх витрат, соціально важливих, - сказав Гройсман. - Разом з тим, за всіма цифрами я бачу, наскільки людям сьогодні важко. Але деякі позитивні сигнали дозволяють говорити про те, що співпраця з президентом та парламентом дасть нам можливість наповнити бюджет та інвестувати в якість життя українського народу, громадян».

Відео дня

Раніше в Кабміні прогнозували, що за підсумками року зростання економіки становитиме близько 1% при інфляції близько 14%, що в цілому відповідає оцінкам міжнародних фінансових організацій та міжнародний рейтингових агентств.