REUTERS

Україна розраховує вже до кінця вересня отримати 1 млрд дол. кредитних гарантій від уряду США та здійснити випуск євробондів, повідомило УНІАН джерело в уряді.

Читайте такожМВФ підтвердив, що до кінця року може розглянути виділення Україні четвертого траншу

«До кінця місяця ми плануємо», – сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

Отримання коштів стало можливим після позитивного рішення ключового кредитора країни – Міжнародного валютного фонду про відновлення після річної перерви кредитування української економіки. МВФ виділив Києву кредитний транш також обсягом 1 млрд дол. 

Як повідомляв УНІАН, уряд України 3 червня підписав угоду з урядом США про надання нашій країні кредитних гарантій обсягом 1 мільярд доларів в рамках домовленостей між вищим керівництвом обох країн.

Кошти в розмірі 1 мільярд доларів, які будуть залучені в результаті випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть у загальний фонд державного бюджету і будуть використані на соціальну підтримку найбільш вразливих верств населення, в тому числі в результаті підвищення тарифів на газ.

Угода є вже третьою кредитною гарантією від уряду США, дві попередні дали змогу нашій країні залучити на зовнішніх ринках 2 млрд дол. у 2014 і 2015 роках за рекордно низькими ставками.

Гарантії надаються з випуску єврооблігацій на суму 1 млрд дол. на міжнародних ринках капіталу терміном обігу 5 років з погашенням у 2021 році, а процентна ставка прогнозується не вища за 2% річних.