REUTERS

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляє, що в проекті державного бюджету-2017 передбачено збільшення видатків на культуру на 1 мільярд гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час представлення проекту Закону про Державний бюджет України на 2017 рік сьогодні у Верховній Раді.

"Наступного року культура не буде фінансуватися за залишковим принципом. Видатки на культуру збільшено на 1 мільярд гривень", - заявив міністр.

Відео дня

Читайте такожРада прийняла до розгляду проект держбюджету на 2017 рік з дефіцитом 3% ВВП

Зокрема, додав він, на підготовку і проведення в Україні пісенного конкурсу "Євробачення" передбачається 455 мільйонів гривень.

Крім того, зазначив він, на створення і розповсюдження національних фільмів планується виділити 500 мільйонів гривень, на будівництво другої черги Національного музею-меморіалу пам'яті жертв Голодомору - 14 мільйонів гривень. На ремонт та реставраційні роботи на об'єктах культурної спадщини, в тому числі на об'єктах Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" та облаштування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні, - 60 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2016 рік на фінансування культури закладено 2,6 мільярда гривень.