Фото УНИАН

У Харківській області в результаті спецоперації ГПУ та Національної поліції викрито та припинено діяльність конвертаційного центру, який діяв за сприянням співробітників місцевого управління Державної фіскальної служби.

Читайте такожСБУ "накрила" конвертцентр, організований співробітниками банків із російським капіталом

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

Відео дня

За його словами, у спецоперації було задіяно 150 правоохоронців, проведено понад 38 обшуків, впродовж вчорашнього вечора і сьогоднішнього дня вилучено понад 1 млн грн готівкою та після розкриття банківської таємниці накладено арешт на 50 банківських рахунків, по яких можна буде встановити кількість збитків, завданих державі в зв'язку з ухиленням від сплати податків.

За словами Сторожука, в результаті обшуків було здобуто інформацію про існування інших конвертаційних центрів в Харківській області, робота по яких буде зроблена правоохоронцями в найближчі два тижні.

Водночас Сторожук зазначив, що обвинувачення ще нікому не висунуто, так само як нікого не затримано, оскільки ще не завершились необхідні слідчі дії, після яких винним особам з ДФС Харківщини буде висунута підозра у скоєнні злочину, передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

При цьому Сторожук запевнив, що винні особи втекти нікуди не зможуть.