Прем'єр зазначив, що бюджет треба планувати терміном на 2-3 роки / УНИАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав необхідним перехід від річного планування державного бюджету до середньострокового планування в коридорі 2-3 років.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ.

"Нам треба переходити від бюджету на рік на середньостроковий горизонт. Треба планувати на більший горизонт, ніж на рік", - сказав глава уряду.

Відео дня

Він підкреслив, що в уряді такий принцип вже заклали, і тепер завдання місцевої влади також використовувати найперспективніше бачення розвитку регіонів - як з точки зору економічного зростання в цілому, так і за детальнішим показниками.

При цьому Гройсман зазначив, що середньострокове планування дозволить місцевим органам влади швидше приймати місцеві бюджети та розпоряджатися засобами.

Читайте такожГройсман закликав парламентарів прийняти закон про спецконфіскацію

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк також зазначав необхідність формування бюджетної політики мінімум на 3 роки. У свою чергу віце-прем'єр-міністр Степан Кубів зазначав, що у проект державного бюджету України на 2017 рік уряд закладає нові принципи економічної політики, які мають залишатися незмінними протягом 5 років.

Кабмін у червні поточного року затвердив проект бюджетної резолюції, що передбачає зростання ВВП 2017 року на 3-4%, інфляцію на рівні 8,1%, рівень безробіття 8,6%, прогнозний рівень держборгу – 66,8% ВВП і курс гривні на рівні 27,2 гривні за долар.