REUTERS

Темп відновлення економіки України в 2016 році, який, за прогнозами Міжнародного валютного фонду, становитиме 1,5%, є помірним, але Фонду хотілося б бачити більш стале зростання.

Читайте такожПрогнози Світового банку: економіка України цього року зросте на 1%, наступного - на 2%

Про це в ході прес-конференції повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

Відео дня

"Економіка досягла макроекономічної стабілізації, ми бачимо поступове оздоровлення економіки. МВФ прогнозує зростання на 1,5% цього року. Але це помірне оздоровлення, але ми хотіли б бачити більш стале оздоровлення»,- сказав Ваше.

За його словами, економічне зростання обмежують нестійкість цін на ресурси, проблеми у торговельних відносинах із Росією, а також неготовність фінансового сектору підтримувати оздоровлення економіки.

Читайте такожМВФ підтвердив, що до кінця року може розглянути виділення Україні четвертого траншу

«Фінансовий сектор досі лікується. Як ми бачимо, фінансовий сектор ще не готовий підтримувати в повній мірі економічне відновлення. Ми бачимо те, що називається безкредитним відновленням економіки», - сказав Ваше.

Ваше також зазначив, що основною перешкодою для приходу інвестицій в Україну є негативний бізнес-клімат.

"Основною перешкодою для інвестицій в Україну є поганий бізнес-клімат і це, насамперед, пов'язано з корупцією. Ми підтримуватимемо програму реформ в Україні, спрямованих на забезпечення стабільного зростання економіки, а не циклічного. Але для нас важливі конкретні кроки. Є сфери, де необхідно прискорити прогрес. Це, зокрема, боротьба з корупцією", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання ВВП України у 2016 році на 1,5% при інфляції 15,1%.

Згідно з експертним консенсус-прогнозом, складеним УНІАН, зростання валового внутрішнього продукту України за підсумками 2016 року може становити 1% при інфляції до 19%.