REUTERS

Міністр фінансів Олександр Данилюк затвердив і направив голові Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову ключові показники ефективності (Key Performance Indicators - KPI) у реформі ДФС, повідомила прес-служба міністерства.

"Результатом реформи ДФС має стати реальний позитивний ефект, відчутний для бізнесу. Для того, щоб досягти цього ефекту і виміряти його, міністр фінансів встановив конкретні завдання по кожному з основних напрямків. Це і є KPI", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, одним з KPI є регулярна оцінка задоволеності платників податків роботою ДФС. Голова служби повинен щомісячно звітувати про виконання цих KPI і оприлюднити ці звіти на сайті ДФС. Мінфін також буде оприлюднювати звіти ДФС на офіційному сайті міністерства.

Відео дня

Читайте такожМінфін підготував зміни до Податкового кодексу

Міністерство розраховує, що впровадження зазначених показників допоможе значно зменшити корупцію в ДФС, поліпшить керованість системи ДФС, зменшить рівень необґрунтованих перевірок і донарахувань, підвищить ефективність апеляційних оскаржень, зменшить рівень податкового боргу, мінімізує людський фактор, поліпшить якість сервісів.

Як повідомляв УНІАН, влітку 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході презентації інституційної реформи ДФС також озвучував критерії KPI, за якими має оцінюватися робота служби. Від голови ДФС Яценюк вимагав реструктуризації Фіскальної служби, розробки змін до законодавства спільно з Мінфіном, боротьби з податковим шахрайством щодо ПДВ, збільшення надходжень з ПДВ за рахунок ліквідації податкових ям за травень-липень на 5% і повної кадрової ротації. Відповідальному за роботу податкової міліції Сергію Білану Яценюк доручив провести результативну боротьбу з контрафактом і шахрайськими схемами з ПДВ.